Explorers zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Explorers organiseren alles zelf: ze organiseren hun eigen programma en hun eigen expeditie. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de afdeling. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als ze advies nodig hebben of met vragen zitten. Er is veel variatie in de activiteiten: kampvuur maken, hiken, pionieren, escaperoom, koken en nog veel meer.

Explorers bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om de organisatie.

Explorers kunnen voor elk activiteitengebied een insigne halen. Hiervoor moet een explorer een project doen dat aan het volgende voldoet:

  • Het project is uitdagend, de explorer leert er iets nieuws van
  • Een project duurt ongeveer één tot drie maanden
  • De explorer kiest zelf iemand die de uitvoering van het project zal beoordelen
  • De uitdagingen die de explorer heeft gekozen, zet hij op papier zodat de beoordelaar ze goed kan beoordelen
  • De explorer krijgt een positieve beoordeling voor zijn project
  • De explorer houdt een presentatie waarmee hij het project afrondt

Onze explorers draaien op vrijdagavond van 19.00u tot 21.30u. Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden en wil je graag een keer komen kijken? Stuur een mailtje naar secretariaat.sco@gmail.com

Recente berichten